×

Értesítés

Selected state does not fit to selected country

Kosár

  Név Cikkszám Ár Mennyiség Összesen  
Termék árak összesen:

Számlázás 

Minta cégnév
Minta János
Kis János u. 1.
1234 Budapest
Hungary
Drenthe
06-22-123456
06-20-1234567
06-22-123457
Számlázási cím adatok hozzáadása/szerkesztése

Szállítás

Ugyanazt a címet használja a szállításra, amit a számlázáshoz megadott
Szállítási cím
Minta cégnév
Minta
János
Kis János u. 1.
1234
Budapest
Hungary
Drenthe
06-22-123456
06-20-1234567
06-22-123457
Szállítási cím hozzáadása/szerkesztése
Megjegyzések és különleges kérések 
Fontos tudnivalók

Fontos tudnivalók

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (a továbbiakban: NFH; 1088 Budapest, József krt. 6.; levelezési cím: 1428 Budapest, Pf. 20; telefonszám: +36 1 459 4800; faxszám: +36 1 210 4677; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; adószám: 15307389-2-42; Magyar Államkincstárnál vezetett törzskönyvi azonosítószám: 307387; tárhely szolgáltató: NFH) kiemelt feladatnak tartja, hogy a fogyasztók, illetve a vállalkozások számára a fogyasztóvédelmi szabályok könnyen értelmezhetőek, elérhetőek legyenek, ennek érdekében folyamatosan tájékoztató anyagokat tesz közzé a honlapján, valamint egyéb fórumokon.

 

A fogyasztói bizalom és tudatosság fokozása céljából, illetve a vállalkozások online kereskedelemmel kapcsolatos jogkövetésének előmozdítása érdekében hozta létre az NFH jelen Mintawebáruházat. A Mintawebáruház egy kereskedelmi célokat nem szolgáló, oktatási, tájékoztatási célú honlap, amely szemléletesen mutatja be az online kereskedelemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A Mintawebáruház segíti a fogyasztókat és a vállalkozásokat az online kereskedelemmel kapcsolatos ismeretek gyakorlati megértésében.

A Mintawebáruházban tehát nincs lehetőség vásárlásra! A Mintawebáruházban nincsenek termékek, csupán az elektronikus kereskedelem sajátos szemléltetéséhez igazodó termékkategóriák kerülnek bemutatásra. Mivel a Mintawebáruházban nincsenek valódi termékek, így a feltüntetett árak is csupán oktatási céllal jelennek meg. A Mintawebáruház használatával tehát termék kiszállítására és pénz kifizetésére, vagyis adásvételi szerződés megkötésére nem kerül sor. A Mintawebáruház és a benne szereplő „termékek”/”termékkategóriák”, illetve az „árak” fiktívek.

 

A „termékeknél”, „termékkategóriáknál feltüntetett leírások is csupán tájékoztatási célokat szolgálnak. Az ott megjelenő információk nem jelentik azt, hogy jogsértően jár el valamely webáruház, ha annál kevesebb információt ad meg, illetve a Mintawebáruházban feltüntetettnél több, részletesebb információk is lényegesek lehetnek adott esetben.

 

A Mintawebáruház oktatási céllal készült, erre tekintettel a Mintawebáruház alapján az NFH nem ítéli meg egyetlen webáruház jogszerű vagy jogszerűtlen működését sem. Az NFH egy webáruház jogszerű működésének megítéléséről csak hatósági eljárás lefolytatását követően, valamennyi lényeges körülmény ismeretében dönt; az eljárás során a jogszabályokat, és nem a Mintawebáruházban modellezett körülményeket kell alapul venni.

 

A Mintawebáruházban a felhasználóknak lehetőségük van lépésről lépésre kipróbálni a rendelés folyamatát, ennek során a Mintawebáruházban csupán az e-mail cím megadása szükséges. Felhívjuk a figyelmet, hogy a Mintawebáruház a megadott e-mailes elérhetőségeket nem tárolja, azok csupán a „visszaigazolás” oktató célú bemutatására szolgálnak, és a rendszerből automatikusan törlésre kerülnek. Mivel a Mintawebáruház és a rendelés folyamatának kipróbálási lehetősége kizárólag oktatási célokat szolgál, így ezen célnak megfelelően, a jobb érthetőség érdekében bizonyos „termékek” (termékkategóriák) nem helyezhetőek egyszerre „Kosárba”.


Bízunk benne, hogy a Mintawebáruházunk hasznos információkat tartalmaz minden érdeklődő számára, és ezáltal hozzájárul a fogyasztói tudatosság növeléséhez, valamint segíti a vállalkozásokat a jogkövető magatartás gyakorlásában.